2014. március 24., hétfő

Magyar divat - remekre szabva! (Divatos bejegyzés következik)

Most, hogy itthon vagyok s az élet élvezése valamint kedves hidaink fényképezése mellett dolgozom is, vagyis gyakornokoskodom egy méltán híres magyar fashion márkánál, van időm (kötelességem!) divatbemutatókra járni.
Ha valaki nem tudná,  Kate in DK nagyon szereti a divatot és a vele járó mindenféle csillogást, így hát nem is kérdés, hogy a most leközölt cikk is egy ilyen csilli-villi és a magyar designt magasztaló rövid iromány. Nnna.

Itthon, Magyarországon nem kap akkora teret a tervezés, valamint kiváltképpen a divattervezés: sem tőke nincs elegendő hozzá, sem igény, vagy affinitás. Ezt megcáfolandó, igenis rendeznek és vannak itthon is divatbemutatók, vannak jóhírű és tehetséges tervezők, vannak nagy álmok, amik a megvalósítást várják és persze egyre nagyobb a közönség is, aki hajlandó értékes, színvonalas és egyedi darabokat vásárolni.
Gondolhatnánk, hogy minden csak a pénzről szól és egyrészről igazunk is lenne, de bizony a pénzen és szerencsén kívül a tehetségek kooperációját és összefogását tartom egy nagyszerű kiugrásnak itt, Magyarországon.
Na de ennyit is az itthoni helyzetről, meg nem is fogok most Dániával sem jönni, hogy ott mennyivel könnyebb a helyzet cégek/alapítás meg branding terén (az innovációkról, anyagokról nem is beszélve), hanem egy kis backstage-kifutós képösszeállítást nyújtok a ruhákból s lányokból attól a cégtől, akiknél jelenleg vagyok. Ez a fashion show a Bálnában volt és a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között lett megrendezésre; színvonalas ám sajnos kevés résztvevővel operáló bemutató volt, ám az én szememben egy roppant izgalmas megismerése, hogy mi van a színfalak mögött.

N U B U






Hát nem gyönyörű kreációk? És ez csak pár darab! :)

Mindenkinek szép napot kívánok, öltözzetek szépen, olvassatok minél több jó fashion blogot (a fiúk is!)
Plusz: vegyetek magyar designerektől ruhákat és csodás kiegészítőket!
Bye bye!

4 megjegyzés:

  1. Szia Kata!
    Én nagyon szeretnék Dániában továbbtanulni és nagyon hálás lennék, ha pár dologgal kapcsolatban tudnál infót adni :)
    Ha esetleg meg tudnád adni a facebookodat, annak nagyon örülnék, nyugi nem fogok éjjelnappal írogatni és nem is kell,hogy ismerősök legyünk, ha netán ez visszatartana, tényleg csak 1-2 kérdés lenne.
    Előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Péter!:)
    Természetesen, állok szolgálatodra! A facebook nevem Kate Demeter, rövid hajas, szerintem megtalálsz!:)

    VálaszTörlés
  3. Mi az a sok üres szék ?:( nagyon szép darabok! :)

    VálaszTörlés
  4. Sajnos ezen nem voltak olyan sokan, de a mostani ELLE Fashion Shown és Toni&Guy-on már teltházzal szerepeltünk elég nagy sikerrel! :)

    VálaszTörlés