2013. február 10., vasárnap

Skins maraton, avagy nem bírom abbahagyni!

Welcome again, everyone!
Namármost egy hét eltelt, ámde nem maradtok fejlemények és pletykák nélkül eme kevéssé izgalmas városról és ból (februárban) nameg rólam...kezdődhetne akár így is a mondanivalóm, de nem kezdem, hiszen nem egy sorozatban vagyok...vagy igen?
Nemrég elkezdtem ugyanis nézni a SKINS (magyarra lefordítva bőrüket, átvitt értelemben pedig kultúrákat jelent) 3. és 4. évadát. Azt hittem, nem lesz olyan fenomenális mint az első két évad (nem is) de nagyon megközelíti a színvonalat és ez tetszik! Angolul nézem a "tecsőn", és nagyon bejön ez a brit akcentus(mindig is bejött) és ha még nem tettem, akkor szívvel ajánlom mindenkinek, mert nagyon jó. Természetesen 16 év felett ha lehet kérnem, mert hogy is szokták mondani? "Parental advisory". Ja.
Másik téma: jön a sokak által várva várt 'Velentájnsz Déj', amiből előreláthatólag nekem csak 'belentájnsz déj' lesz, annál a roppant egyszerű oknál fogva, hogy nem sikerült, you know: being hooked up. Mármint jó értelemben, kedves jó angolosok. Na mindegy, még semmi nincs veszve, ugyanis 3 irgalmatlanul hosszú nap következik (pontosabban 4) és még bármi lehet. Bármi. Nem. Na mindegy.:)
Viszont körkérdés mindenki felé: hogyan ünneplitek a Valentin napot? Milyen színű plüssmaci most a trend?
Remélem mindenkinek lesz kivel otthon, és nem kedveskéim, a viszkisüveg NEM tartozik a mindenki közé. Na jó, talán.:):)
Tréfálkozást és lazább hangvételt félretéve meg kell említenem, hogy itt Dániában most nagyban dúl a Festelavn. Ez egy itteni ünnep, farsang és halloween keverékére hajaz, általában kisgyermekes banzájt kell érteni alatta. Maszk, maskara, fánk, bor meg ilyesmi; szokásos februári mulatság, aminek gyökere a 16. századig nyúlik vissza, keresztény hagyomány. Ugyan itt nem olyan nagy általában a vallásosok aránya (nem, egyik vallásé sem) mégis ünnepelnek a gyerekek miatt, meg persze még egy ok a felnőtteknek az ivászatra(ez pedig már a dánok hagyománya:):)).
A mese végére pedig itt van egy képecske, mert tudom, hogy úgy is szerettek nézelődni!:)
LOVE YA!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése