2013. június 28., péntek

Nem ballagnak, kamionoznak: Érettségi ünneplés dán módra

Szerintem említettem már, hogy mennyire szeretem az őrült dánokat. Tényleg nagyon őrültek,sokat-sokat isznak és nem mellesleg ha iskolából elballagnak, azt  is roppant fura módon teszik.
Bizony, június vége van, szóbelik és mindenfajta tanulás, vizsgaidőszak vége itt és otthon is. A szorgosan vagy kevésbé szorgosan tanuló diákok is mind megkapják azt a dokumentumot, amit csakis a számok miatt fognak elővenni egykoron, amúgy a befektetett munka nem (biztos, hogy) megtérül. De ez egy másik téma, hiszen ez csak egy érettségi: mindenki előtte azt gondolja, hogy ez AZ érettségi, de hamar kiderül utána, hogy ez bizony CSAK EGY érettségi volt.:)
Na, hogy folytassam beszámolómat a totál elbolondult vikingifjakról tehát, náluk úgy működik a ballagás utáni ünneplés-ceremóniasorozat, hogy osztályonként-iskolánként(attól függ, kinek milyen szakon, hogyan, stb...) nagy kamionokba és régi kocsikba verődnek, mindezt MATRÓZ SAPKÁBAN (minden szak vagy amit tanultak más színben, jelzéssel és silddel) teszik szigorúan vodka-sör-FaxeKondi kombóval a kezükben és kimondottan hangos dudaszó és kiabálás-éneklés mellett körbeutazzák a várost nevetgélve a járókelőkre és virágot szórva az utakra. Hogy hippimozgalom lenne? Lehetséges, leírva tényleg annak tűnhet, ám amikor este tízkor is a visítozó lánycsordát hallgatod közvetlen a füled mellett, nem biztos hogy visszaemlékeznél, milyen volt fiatalnak lenni.:)
Ha belegondolok, nekem egy éve volt...most és ilyenkor jön rá az ember, hogy egy év milyen nyuszifarknyi idő, de mennyi minden történt és mennyi minden változott benne... Többek lettünk, de jön a nyár és az ember nem szeretne gondolkozni semmin többet, ugye? Csak pihenni és nézni a balkonjáról a tenger fényében a dán éppen leérettségizett diákhadat. Mennyei idill?! Lehet.:)
Későre jár, de ezt mindenképpen gépre szerettem volna vetni mielőtt hazaballagok én is otthonomba, vagyis a szép és innen keletre fekvő Magyarországra. Jöhet a megérdemelt pihenés(reménykedünk, de jó lesz kirúgni egy kicsit a hámból is) és a sok finom limonádé meg napsütés. Meg strandolás a javából!
Szép estét Nektek és még szebb hetet, hamarosan(vagy valamikor) folytatom, ezúttal Hungaryből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése