2013. március 25., hétfő

SZülinapok, SZünet, SZerelem, húSZvét

Először is: Boldog születésnapot kívánok két kedves szerettemnek otthon(plusz nagyiiii!!!), isten éltessen benneteket! Nem is tudjátok(most már fogjátok), hogy egy napon születtetek és csak egy év eltérés van köztetek!
Természetesen mindenkinek másnak is, akinek ebben a hónapban(aminek igazából mindjárt vége, de) születésnapja van boldog születésnapot kívánok!:)
Én szeretem a születésnapokat. Mármint sohasem az enyémeket, de másokét szívesen ünneplem. Valahogy sohasem érzem a melegségét annak, hogy öregszünk(tulajdonképpen morbid belegondolni, hogy: hé, Te, csak hogy tudd, egy évvel közelebb vagy a sírhoz!), de aztán ott van az is, hogy születésünket ünnepeljük, tehát azt, hogy a világra jöttünk, ami viszont szép gondolat. Na.
Ahogy a most közelgő ünnep(húsvét) is ezt hozza, vagy valami ilyesmiről szól a holibájböl szerint. Én azt nem tudom, hogy így történt-e, dán szempontból viszont ez az ünnep nem olyan vásároljunk-vásároljunk-díszítsünk-izguljunk fájling,mint a karácsony volt. Most itt nincsenek mindenhol kiscsibék meg bazi nagy nyuszik, meg szép pasztellszínek. Igaz, ez megint egy lehetőség a nagy ivászatra és a kajapartikra (szigorúan grillezve!:)) de a tényleges készülődés mint back home, elmarad.
Persze, szünet az most is lesz itt is; ők viszont hétfőt és keddet ünnepelnek, nem vasárnapot és hétfőt. Nem tudom most biztosan, remélem nem kevertem össze a magyarral, mindegy, így valahogy.:) Nem vagyok valami nagy húsvét szakértő egyébként, csak olyankor ocsúdok fel, amikor meglátom a változatos ételeket(értsd régen várt tojás, sonka, torma, kalács, nyami) az asztalon. Meg amikor nőnek a tulipánok!:)
A szünetre pedig változatos progjamjaim lesznek: mivel az idő engedi most már egyre jobban, lehet menni a szabadba sokat sétálni, medvehagymát szedni(igen, az erdő itt tele van incsi-fincsi medvehagymával); tangerparton olvasgatni, uszodázni, shoppingolni, fotózni, pihizni. Erről szól tehát most ez az időszak, amiről már írtam is: megújulás, érzelmi és értelmi rehab.
Ha már itt tartunk: hiányolom sokszor innen, nem is tudom pontosan megfogalmazni, de úgy az "ész" jelenlétét. Az inspiráló, mély és szépen kifejezett gondolatokat. Olvasni kéne többet, tudom, tudom, de az nem elég, hiszen az olvasottakat meg kell osztani valakivel: vita, érvelés, retorika formájában. Most ez hiányzik. Ha jobban belegondolok már régóta. Majd kiagyalunk valamit, ötleteket is szívesen fogadok ám!:)
A következő bejegyzésig pedig mindenkinek boldog happy-happy napokat kívánok az Északi - tengeren innen és túl!


1 megjegyzés: